.

.

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Wild wint 4e (ochtend) etappe


Kirsten Wild is in Winsum winnares geworden van de vierde etappe van de Energiewacht Tour. De renster van AA Drink-Leontien.nl verraste haar tien medevluchters met een uitval in de laatste twee kilometer. Wild zag Ina-Yoko Teutenberg en Marianne Vos respectievelijk tweede en derde worden.Het peloton sloeg in deze ochtendrit al snel uit elkaar, al na vijf kilometer ontsnapte een elftal met naast het genoemde trio ook Judith Arndt, Loes Gunnewijk (GreenEdge), Ellen van Dijk, Trixi Worrack (Specialized), Chantal Blaak (AA Drink), Romy Kasper (RusVelo), Iris Slappendel (Rabobank) en Adrie Visser (Skil-Argos). Het peloton eindigde op tien minuten van de koplopers.

Wild was in haar nopjes met de zege. ,,Het was een gok om aan te vallen, maar ik had geen zin om nog een keer tweede of derde te worden in de sprint. Deze slotkilometer was niet geschikt voor mij om te sprinten, het was veel te veel draaien en keren. Ik heb niet meer omgekeken en ben heel blij dat ik stand wist te houden. Natuurlijk presteerde ik sterk in deze ronde, maar het is wel zo mooi om ook nog een rit te kunnen winnen. Dat maakt deze wedstrijd voor mij geslaagd.’’

Marianne Vos blijft leidster in het algemeen klassement. Vanmiddag krijgen de rensters nog een ploegentijdrit over 26,5 kilometer van Veendam naar Oude Pekela voorgeschoteld.


© Wielerland Magazine - Roy Schriemer

http://energiewachttour.nl/reductil.html

SOCIAL MEDA menu

TECHNICAL INFO

PRESS INFO